Makarska, 11. studenog 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) jedan je od pokrovitelja drugog Kongresa sportskog turizma posvećenog temi „Neiskorišteni potencijal turizma Hrvatske - sportski turizam“. Dvodnevni kongres počinje danas, 11. studenog u 11 sati u hotelu Meteor u Makarskoj, a organiziraju ga agencija Lux promocija, kineziološki fakulteti sveučilišta u Zagrebu i Splitu te Visoka škola za sportski menadžment ASPIRA.

Želja organizatora je potaknuti državni sektor da prepozna sport kao značajan resurs u razvoju turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala – sportskog turizma. Program kongresa fokusiran je na zakonske regulative i standarde, a u njemu se očituju trenutni trendovi sportskog turizma u svijetu.

 

Sudionici će imati priliku poslušati oko 40 predavanja a održat će se i četiri panel rasprave. Jednu od njih, onu o razvoju sportskog turizma u brdsko planinskom području, vodit će alpinist Stipe Božić koji će o toj temi govoriti i u svom predavanju. Bit će riječi i o cikloturizmu, golf turizmu, razvoj sportova na vodi, ulozi skijaških učitelja u kreiranju i razvoju potencijala turističke ponude, mogućnostima orijentacijskog sporta u povećanju kvalitete turističke ponude, spoju atletike i turizma, a velik je i broj predavanja koja se bave marketingom u sportskom turizmu.

 

Među predavačima i panelistima su i članovi Hrvatskog kluba olimpijaca, jednog od pokrovitelja kongresa, te brojni predstavnici nacionalnih sportskih saveza. Tako će svoj doprinos kongresu dati olimpijci Blanka Vlašić, Damir Škaro, Igor Boraska, Josip Reić i Milivoj Bebić. (hoo/msč)

 

Opširnije informacije o sadržaju kongresa na http://sportskiturizamkongres.com/