Zagreb, 13. listopada 2016. - Zdravstvena komisija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) sastala se 12. listopada u sjedištu HOO-a u Zagrebu. Bila je to zadnja sjednica Komisije u dosadašnjem sastavu. Istodobno s mandatom Vijeća HOO-a ističe mandat i komisijama HOO-a kao njegovim stalnim radnim tijelima.

Zdravstvena komisija jedna je od najstarijih u HOO-u. S radom je započela ubrzo nakon osnutka HOO-a 1991. godine. U prvim godinama vodio ju je prof.dr.sc. Marko Pećina, a od 1996. godine prof.dr.sc. Boris Labar, koji je ostao predsjednik Komisije do danas. Članovi u mandatnom razdoblju 2012.-2016. bili su doc.dr.sc. Igor Borić, dr.med.spec. Dinko Pivalica, prof.dr.sc. Miroslav Smerdelj, dr. Vlasta Brozičević, dr. Miran Martinac, dr. Ante Županović, dr. Lucian Vukelić, prof.dr.sc. Saša Janković, dr. Nikolina Lešić, dr. Damir Jemendžić, doc.dr.sc. Marko Jakopović i dr.sc. Mladen Jukić, a tajnica Komisije od 1996. je Mimi Vurdelja, voditeljica zdravstvene skrbi u HOO-u.

 

Na svojoj zadnjoj sjednici Komisija je minutom šutnje odala počast svom počasnom članu dr. Ivi Vidoviću, doajenu sportske medicine, koji je nedavno preminuo u 85. godini života.

 

Zdravstvena komisija HOO-a u proteklom se mandatu, kao i u svim prijašnjim, intenzivno zalagala za unapređenje zdravstvene skrbi o sportašima, a posebno treba istaknuti volonterski angažman članova Komisije Dinka Pivalice, Miroslava Smerdelja, Mirana Martinca, Damira Jemendžića i Marka Jakopovića koji su na Olimpijskim igrama u Riju bili neprekidno na raspolaganju svim našim olimpijcima. (hoo/msč)