Zagreb, 7. listopada 2016. - Sportska Hrvatska prenosi: Hrvatski judo savez - Predsjednica Hrvatskog judo saveza, dr.sc. Sanda Čorak, ponovno je izabrana u Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora za mandatno razdoblje 2016.-2020. U ovom razdoblju Čorak će obnašati i dužnost dopredsjednice Hrvatskog olimpijskog odbora. ( http://judo.hr/ )

Čorak: Moramo dodatno raditi na povezivanju sporta i turizma 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sanda Čorak bila je članica Vijeća HOO-a u mandatu 2012.- 2016. godine i njen utjecaj na strateška pitanja razvoja sporta idu u smjeru veće povezanosti sporta i turizma, kako je naglasila, izuzetno važne za ekonomski razvoj Hrvatske.

Kao dopredsjednica HOO-a vodit će Odbor za ljetne olimpijske sportove, stalno radno tijelo skupštine koje ima zadaću promišljati sva važna pitanja sudjelovanja hrvatskih sportskih delegacija na višesportskim priredbama u nadležnosti MOO-a, kao i kreiranja standarda i kriterija programa javnih potreba sporta na državnoj razini. (hoo/rj)