Zagreb, 18. rujna 2016. - Povodom plasmana Hrvatske muške teniske reprezentacije u finale Davis Cupa, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su čestitku:

"Čestitamo vam najiskrenije na pobjedi u polufinalu Davis Cupa! Ostvarili ste ogroman uspjeh i Hrvatsku drugi put u povijesti poveli u finale najjačeg svjetskog momčadskog teniskog natjecanja, a time što ćete završnicu igrati na domaćem terenu neizmjerno ste razveselili sve svoje navijače i ljubitelje tenisa u Hrvatskoj. Želimo vam puno uspjeha!" (hoo/msč)

 

Hrvatska muška teniska reprezentacija bit će domaćin Argentini u finalu ovogodišnjeg Davis Cupa koji će se održati od 25. do 27. studenoga. Hrvatska će drugi put u svojoj povijesti igrati u finalu najjačeg svjetskog momčadskog teniskog natjecanja koje je osvojila 2005. godine, ali će po prvi puta biti domaćin. Prije 11 godina Hrvatska je u finalu bila uspješnija od Slovačke u Bratislavi sa 3-2. Hrvatska i Argentina dosada su igrale tri puta u Davis Cupu, svaki put u četvrtfinalu i sva tri puta pobijedila je Argentina, dva puta u Buenos Airesu (2002. i 2012.) i jednom u Zagrebu (2006.). (HINA)