Olimpijske vijesti

Zagreb, 17. studenoga 2017. - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) sastat će se u Lausannei 5. i 6. prosinca 2017. godine, a glavna tema dvodnevne sjednice nastup je ruskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u veljači iduće godine.

Zagreb, 15. studenoga 2017. - Na svečanosti u Predsjedničkim dvorima hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je državna odlikovanja za iznimna sportska postignuća. Na popisu od 25 dobitnika imena su bivših i aktualnih sportaša, trenera i sportskih dužnosnika, a među laureatima dominiraju hrvatski vaterpolisti. Od čak 20 vaterpolista (pribrojen i izbornik Tucak), odlikovanje su osobno primila dvanaestorica.

Seoul, 15. studenoga 2017. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sudjeluje od 14. do 19. studenoga na sastanku Temeljnog odbora Svjetske antidopinške agencije (WADA). Temeljni odbor najviše je WADA-ino tijelo za upravljanje i odlučivanje, a na dnevnom redu 38-eročlanog odbora bit će brojne teme vezane za doping u sportu. Glavna sjednica je u četvrtak.