Olimpijska solidarnost

Olimpijska solidarnost (OS) neovisno je tijelo Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odgovorno za provođenje i upravljanje distribucijom prihoda dobivenih od televizijskih prava prijenosa Olimpijskih igara a koja pripadaju nacionalnim olimpijskim odborima (NOO).

Osnovna je zadaća Olimpijske solidarnosti planiranje, organiziranje i kontrola realizacije programa potpore NOO-ima, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za upravljanje aktivnostima Olimpijske solidarnosti, koje uključuju odobravanje programa i proračuna baziranih na četverogodišnjim planovima, provođenje programa, kontrolu i ostale aktivnosti, odgovorna je Komisija za olimpijsku solidarnost MOO-a. 

Olimpijska solidarnost pruža NOO-ima financijsku, stručnu i administrativnu potporu u četverogodišnjem razdoblju između Olimpijskih igara u programskim područjima: 

1. Svjetski program
2. Kontinentalni programi
3. Potpore za sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

 

 

    Zagreb, 26. travnja 2017. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je HOO-u financijsku potporu u iznosu od 28.000 USD za pripreme mladih sportaša za ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) koji će se od 23. do 29. srpnja 2017. godine održati u mađarskom Györu.

    ZAGREB, 27. studenog 2014. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je još jednu novčanu potporu Sportskoj televiziji (SPTV). Iznos od 70.000 US dolara namijenjen je širenju vrijednosti olimpizma i promidžbi Olimpijskih igara u Riju 2016. godine putem specijaliziranog digitalnog sportskog kanala u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora.

    ZAGREB, 22. rujna 2014. (Hina) - Olimpijske stipendije za pripreme i nastup na Igrama XXXI. olimpijade u Rio de Janeireu 2016. godine dobilo je danas 14 hrvatskih sportašica i sportaša.