Na 14. Europskom prvenstvu u letenju slobodnim zmajem, koje se održava u Francuskoj, tijekom natjecanja smrtno je stradao Ljubomir Tomašković (48). Aktualni prvak Hrvatske u ovoj disciplini poginuo ...

Na 14. Europskom prvenstvu u letenju slobodnim zmajem, koje se održava u Francuskoj, tijekom natjecanja smrtno je stradao Ljubomir Tomašković (48). Aktualni prvak Hrvatske u ovoj disciplini poginuo je prilikom slijetanja kada je udario u stablo.

Ljubomir Tomašković bio je vrhunski sportaš, vođa momčadi, reprezentativac, nastavnik, instruktor te kvalitetan stručnjak koji je radio kao stručni djelatnik Hrvatskog zrakoplovnog saveza.Povodom tragične pogibije Ljubomira Tomaškovića, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić uputili su telegram sućuti obitelji Tomašković i Hrvatskom zrakoplovnom savezu, u kojem stoji:

"Jako nas je iznenadila i potresla vijest o smrti gospodina Ljubomira Tomaškovića, vrhunskog sportaša i stručnjaka, velikog čovjeka. Nenadoknadiv je to gubitak za hrvatsko i svjetsko zrakoplovstvo.U naše osobno te u ime sportskih djelatnika HOO-a, upućujemo vam najiskrenije izraze sućuti."