Jedan od najpoznatijih hrvatskih vaterpolskih trenera Bruno Silić preminuo je u nedjelju 18. siječnja 2004. u Zagrebu u 46 godini života, nakon duge i teške bolesti. Imao je bogatu sportsku karijeru...

Jedan od najpoznatijih hrvatskih vaterpolskih trenera Bruno Silić preminuo je u nedjelju 18. siječnja 2004. u Zagrebu u 46 godini života, nakon duge i teške bolesti. Imao je bogatu sportsku karijeru, a posebno se izdvaja srebrna medalja Hrvatske vaterpolske reprezentacije koju je vodio na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić uputili su telegram sućuti Hrvatskom vaterpolskom savezu, HAVK Mladosti te supruzi pokojnog Brune Silića, Zvjezdani Silić, u kojim između ostalog stoji:

«Iznenadila nas je i rastužila vijest o preranom odlasku vrhunskog vaterpolo stručnjaka i trenera, iznimnog čovjeka i predanog sportskog radnika. Nenadoknadiv je to gubitak za hrvatsku sportsku javnost, za hrvatski vaterpolo kojem je posvetio cijeli svoj život.»


Bruno Silić rođen je 1. prosinca 1958. godine u Splitu. Od 1977. igrao je vaterpolo u splitskome Jadranu; 1978. postaje trener mlađih kategorija vaterpolista Jadrana, a od 1986. do 1990. bio je prvi trener matičnog kluba. Godine 1991. preuzima kranjski Triglav, a 1992. i 1993. je trener u grčkoj Glyfadi. Sljedeće dvije godine vodio je zagrebačku Mladost s kojom je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske. U Mladost se vratio 2000., te s klubom sljedeće godine osvaja i Kup LEN-a. Dužnost izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije obnašao je od 1994. do 1988. godine. Gubitkom Brune Silića sportska je obitelj ostala zauvijek prikraćena za velikog čovjeka i vrsnog sportskog uzora.