Zimski olimpijski festival europske mladeži

Potkategorije

EYOWF Brasov 2013.

Od 17. do 22. veljače 2013. rumunjska županija Brasov bila je domaćin Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) Brasov 2013. Sudjelovale su nacionalne sportske delegacije 45 zemalja članica Europskih olimpijskih odbora (EOO). Natjecalo se 887 sportašica i sportaša između 16 i 18 godina.

 

Opširnije ...

EYOWF Liberec 2011.

Na X. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži EYOF Liberec u Češkoj sudjelovalo je 1.055 mladih sportaša iz 44 zemlje. U programu natjecanja bilo je osam sportova među kojima su: alpsko i nordijsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, biatlon, snowboard, umjetničko klizanje i hokej na ledu.

 

Opširnije ...

EYOWF Slask - Beskidy 2009.

Na IX. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži EYOF Slask - Beskidy u Poljskoj sudjelovalo je oko 1.400 osoba (od toga oko 900 sportaša rođenih 1991. - 1994.), iz 45 europskih zemalja. Na ovom već tradicionalnom višesportskom natjecanju mladi sportaši su se natjecali devet sportova: skijaško trčanje, biatlon, skijaški skokovi, snowboard, klizanje, hokej na ledu i curling. EYOF je održan pod patronatom Europskog olimpijskog odbora (EOC), u organizaciji grada Szczyrka i Visle, Poljskog olimpijskog odbora i regije Slask-Beskidy.

 

Opširnije ...

EYOWF Jaca 2007.

Na VIII. zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži EYOF Jaca 2007. u Španjolskoj sudjelovalo je 1.289 osoba (od toga 800 sportaša rođenih od 1989. do 1992.godine), iz 43 europske zemlje. Natjecali su se u šest sportova: alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje, snowboard, klizanje, hokej na ledu. EYOF je održan pod patronatom Europskog olimpijskog odbora (EOC), u organizaciji grada Jace, Španjolskog olimpijskog odbora, županije Huesca i regije Aragon.

 

Opširnije ...

EYOWF Monthey 2005.

Na VII. zimskom europskom olimpijskom festivalu mladih sportaša EYOF - a (1987., 1988. i 1989. godišta) u alpskom skijanju, biatlonu, skijaškom trčanju, nordijskoj kombinaciji, skijaškim skokovima, klizanju i hokeju na ledu, sudjelovalo je oko 1.200 sudionika (od toga 739 športaša), iz 41 europske zemlje.

 

Opširnije ...

EYOWF Bled 2003.

 

VI. zimski Olimpijski festival europske mladeži (EYOWF) održan je od 25. do 30. siječnja 2003. godine na Bledu, odnosno Kranjskoj Gori, Jesenicama, Pokljuki i Starom Vrhu (Slovenija).


Na Festivalu je sudjelovalo 800 sportaša iz 41 zemlje a natjecali su se u alpskom skijanju, biatlonu, skijaškom trčanju, nordijskoj kombinaciji, skijaškim skokovima, klizanju i hokeju na ledu. Hrvatska sportska delegacija brojila je 15 sportaša u pratnji devet službenih osoba i Misije sa tri člana. Najbolji plasman postigla je skijašica Ana Jelušić koja je osvojila zlatno odličje u veleslalomu. Dobre rezultate postigli su Ivan Ratkić sa 6. mjestom u superveleslalomu i 8. u veleslalomu kao i Natko Zrnčić Dim koji je bio 8. u veleslalomu.

 

EYOWF VORALBERG & LIHTENŠTAJN 2015.

12. po redu zimski Europski olimpijski festival mladih, održan je, po prvi put, u zajedničkoj organizaciji dviju europskih država/dvaju olimpijskih odbora, Republike Austrije i Kneževine Lihtenštajn, u razdoblju od 25. do 30. siječnja 2015. godine.

Na programu Festivala bilo je osam sportova - alpsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, snowboarding, biatlon, umjetničko klizanje, nordijska kombinacija i hokej na ledu.

Hrvatsku delegaciju činilo je 14 članova, od čega 6 sportašica i sportaša te 8 službenih pratećih osoba. Naši mladi sportaši nastupili su u četiri sporta – Leona Popović i Luka Krsmanović u alpskom skijanju, Luka Ribarić u skijaškom trčanju, Anika Kožica i Mislav Petrović u biatlonu, Lana Petranović u umjetničkom klizanju.

Leona Popović, 17- godišnja hrvatska skijaška reprezentativka osvojila je zlatno odličje prvog dana natjecanja - 27. siječnja.

Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja nosila je Leona Popović.

Projekt

Sastav delegacije

Izvješće

EYOF Tbilisi 2015.

 

XIII. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), održan je u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju od 26. srpnja do 1.kolovoza 2015. godine.
Na EYOF-u Tbilisi 2015. sudjelovali su mladi sportaši između 13 i 18 godina, ovisno o sportu, njih ukupno 2334 a natjecali su se u devet sportova; atletika, biciklizam, sportska gimnastika, judo, košarka, odbojka, plivanje, rukomet i tenis.Na Festivalu su sudjelovali sportaši iz 50 zemalja među kojima prvi put iz Republike Kosova čiji nacionalni olimpijski odbor je priznao Međunarodni olimpijski odbor krajem 2014. godine.


Hrvatski sportaši, njih 33, od kojih je 17 djevojčica, nastupili su u atletici, biciklizmu, gimnastici, judu, plivanju i tenisu. Njima u pratnji bilo je 18 službenih osoba.
Hrvatsku zastavu je na svečanosti otvaranja Festivala nosio je mladi atletičar Bartul Zemunik, a zatvaranja judašica Karla Prodan.

Hrvatski su sportaši osvojili četiri medalje; zlato atletičar Marino Bloudek (800 m) i tri brončane - atletičar Bartul Zemunik (koplje) te judašice Lara Kliba (do 63 kg) i Karla Prodan (do 70 kg).

 

Web stranica EYOF Tbilisi 2015

Sastav hrvatske delegacije Festivala Festivala

EYOWF Erzurum 2017.

Tursko zimovalište Erzurum bilo je od 11. do 18. veljače 2017. domaćin 13. Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF). Nastupilo je više od 640 sportaša u dobi od 14 do 18 godina iz 34 nacionalna olimpijska odbora članica Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Na programu Festivala bilo je osam sportova - alpsko skijanje, skijaško trčanje, skijaški skokovi, snowboarding, biatlon, umjetničko klizanje, brzo klizanje i hokej na ledu.


Hrvatsku delegaciju činilo je ukupno 14 članova, a bili su to alpski skijaš Leon Nikić, skijaška trkačica Gabrijela Skender, biatlonke Ana Radošević i Dora Kurečić, umjetnička klizačica Katarina Kitarović, zatim treneri Darijo Nikić, Zoran Skender, Filip i Robert Kontak i Ivana Jakupčević Marinković, te četiri člana Misije.

Hrvatski stijeg na svečanosti otvaranja nosila je Gabrijela Skender, a na svečanosti zatvaranja Leon Nikić.

Srebrnu medalju osvojio je alpski skijaš Leon Nikić u slalomu.