Zagreb, 26. listopada 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) raspisao je natječaj za nagradu za životno djelo „Matija Ljubek“. Nagrada se dodjeljuje svake godine na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta, pojedincima u znak priznanja za osobit doprinos u sportu a udrugama za doprinos razvoju pojedinih područja sporta ili sporta u cijelosti.

Kandidate predlažu pojedinci, sportski klubovi, nacionalni sportski savezi te lokalne sportske zajednice a kandidature je potrebno dostaviti do 15. studenog na adresu Hrvatski olimpijski odbor, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb, s naznakom „za Nagradu HOO-Matija Ljubek“.

 

Pojedinci trebaju, kako bi se njihova kandidatura uzela u obzir, aktivno djelovati u sportskoj udruzi najmanje 30 godina, imati najmanje 60 godina, uz uvjet da su u tijeku svog djelovanja u sportu postigli značajna ostvarenja na području znanstvenog, stručnog ili pedagoškog rada, značajne rezultate kao aktivni sportaši ili dali značajan doprinos razvoju pojedinog sporta ili sporta u cjelini.

 

Udruge koje se predlažu za Nagradu moraju djelovati najmanje 40 godina, a kriteriji za dodjelu su unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno sportsko-rekreacijskih aktivnosti ili ostvarenje iznimnih sportskih rezultata, odnosno značajan doprinos razvoju pojedinog sporta ili sporta u cjelini. (hoo/msč)

 

Natječaj i obrasci za kandidaturu

Dosadašnji dobitnici Nagrade HOO-a Matija Ljubek