Nagrada Dražen Petrović

Nagrada „Dražen Petrović„ dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.) koji je preminuo, ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčan iznos i prikladni poklon. Odluku o izboru dobitnika Nagrade donosi Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

 

Opširnije ...

 

Dokumenti:


Pravilnik o izboru i dodjeli Nagrade "Dražen Petrović" (na snazi od listopada 2014.)

Nagrada Dražen Petrović - pregled dobitnika 2007. - 2016.

    Zagreb, 10. rujna 2016. - Na proslavi 25. obljetnice HOO-a i Hrvatskog olimpijskog dana 10. rujna, dana osnivanja HOO-a, u Muzeju suvremene umjetnosti na kojoj su nazočili osvajači odličja iz Rija poput zlatnog dvojca na pariće, Valenta i Martina Sinkovića, srebrnih vaterpolista Josipa Pavića, Anđela Šetke i Luke Bukića, uz nositelje odličja sa ranijih Igara kao što je srebrni olimpijac u konju s hvataljkama iz Pekinga Filip Ude, brončana u taekwondou iz Londona Lucija Zaninović i njena sestra Ana Zaninović svjetska prvakinja 2011. i višestruka europska prvakinja također u taekwodou, te drugih bivših i sadašnjih vrhunskih hrvatskih sportaša, HOO je uručio najveću nagradu namijenjenu mladim i nadarednim sportašima i ekipama - Nagrada "Dražen Petrović".

    Zagreb, 10. rujna 2015. – Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, devetu godinu zaredom, darovitim mladim sportašima i ekipama uručena je Nagrada Dražen Petrović za 2015. godinu.

    ZAGREB, 10. rujna 2014. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) uručio je 10. rujna 2014. godine, na dan kada obilježava 23. obljetnicu svoje utemeljiteljske sjednice, Nagradu „Dražen Petrović“ najboljim i perspektivnijim mladim hrvatskim sportašima u 2014. godini. Svečanost je održana u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.