Izbor najuspješnijih športaša

U znak priznanja za sportski rezultat u međunarodnoj sportskoj konkurenciji i doprinos u afirmaciji hrvatskog sporta, Hrvatski olimpijski odbor jednom godišnje u konkurenciji nomiranih, proglašava najuspješniju sportašicu i sportaša, najuspješniji ženski sastav i mušku momčad ili posadu, najveće nade hrvatskog sporta, najuspješnijeg trenera i najuspješnijeg promicatelja Hrvatske u svijetu.

Opširnije ...

Najuspješnija sportašica i sportaš 2016. godine u izboru HOO-a su Sandra Perković i Josip Glasnović. Hrvatska karate reprezentacija najuspješnija je ženska sportska ekipa a Hrvatska olimpijska vaterpolska reprezentacija najuspješnija muška sportska ekipa. U konkurenciji parova, posada i štafeta najuspješniji su dvojac na pariće, braća Valent i Martin Sinković, te jedriličarska posada Šime Fantela i Igor Marenić. Najuspješniji treneri su Edis Elkasević, Nikola Bralić te Edo Fantela, a najuspješniji sportski promicatelj Hrvatske u svijetu je Hrvatska Davis Cup reprezentacija.

Atletičarka Sandra Perković i strijelac Giovanni Cernogoraz proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), a na svečanosti Velikog dana HOO-a u Zagrebu dodijeljene su i nagrade za najuspješnije ekipu, momčad, posadu, trenera i promicatelja Hrvatske u svijetu.

Najuspješnija sportašica i sportaš 2014. godine u izboru HOO-a su Sandra Perković i Ivica Kostelić. Hrvatska streljačka reprezentacija u samostrelu najuspješnija je ženska sportska ekipa a stolnoteniska reprezentacija u konkurenciji muških sportskih ekipa. U konkurenciji parova, posada i štafeta najuspješniji je dvojac na pariće, braća Valent i Martin Sinković. Najuspješniji trener je Ante Kostelić a u promicanju Hrvatske u svijetu hrvatska nogometna reprezentacija.