ZAGREB, 7. studenog 2011. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" (HUNS) potpisali su u ponedjeljak, 7. studenog 2011. u sjedištu HOO-a sporazum o suradnji. Sporazum su, u nazočnosti predsjednika HUNS-a Daria Šimića, potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić.

ZAGREB, 7. studenog 2011. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ (HUNS) potpisali su u ponedjeljak, 7. studenog 2011. u sjedištu HOO-a sporazum o suradnji. Sporazum su, u nazočnosti predsjednika HUNS-a Daria Šimića, potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić.

Potpisivanje sporazuma početak je međusobne suradnje i razvijanja partnerskog odnosa.

„HOO je bio idejni začetnik Hrvatskog sindikata sporta. Smatram kako sportaši trebaju zaštiti svoja prava i interese. Podržavam inicijativu HUNS-a te se nadam kako će ona potaknuti i ostale sportaše na osnivanje svojih sindikata“ rekao je Čop.

„HUNS je osnovan s ciljem zaštite interesa i prava nogometaša, trenera i drugih djelatnika u hrvatskom nogometu. Čast nam je što je HOO, kao važan čimbenik u hrvatskom sportu, pokazao zanimanje za hrvatske nogometaše. Uvjeren sam kako zajednički možemo puno doprinijeti boljitku statusa igrača“ izjavio je Jurić.

HUNS je osnovan 1. prosinca 2010. s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja statusa igrača, trenera i drugih sudionika u hrvatskom nogometu, a po uzoru na europske udruge iste prirode. Osnivači su Miroslav Jurić, Ivica Landeka i Mario Jurić.