ZAGREB, 18. siječnja 2008. - Svečanost dodjele donacije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS)- sportske opreme za dvoranski rad Centru za odgoj i obrazovanj...

ZAGREB, 18. siječnja 2008. - Svečanost dodjele donacije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS)- sportske opreme za dvoranski rad Centru za odgoj i obrazovanje "Prekrižje" u Zagrebu održana je u petak, 18. siječnja u prostorijama Centra. U posebno radosnom ozračju, školska djeca, štićenici Centra izveli su prigodni glazbeni, dramski i športski program zahvalivši se na taj način na donaciji te pokazavši kako su športski rekviziti došli u prave ruke.

Ravnateljica Centra Manda Dujmović zahvalila je HOO-u na donaciji koja će uvelike doprinijeti daljnjem razvoju djece, dok je Josip Čop naglasio kako su HOO i njegovi partneri, HŠŠS i Samsung, ovom humanom gestom željeli još jednom pokazati društvenu odgovornost koju zajednički osjećaju. Uz njih svečanosti su nazočili i koordinatorica nacionalnog projekta Olimpijsko NE pretilosti Danira Bilić, paralimpijka i vrhunska hrvatska športašica Ana Sršen, direktor regionalne podružnice tvrtke Samsung Alan Blass te glavni tajnik HŠŠS-a Hrvoje Čustonja.

HOO se odlučio za ovu donaciju u namjeri da doprinese boljim uvjetima za tjelesni razvoj djece sa posebnim potrebama. Centar i djeca u njihovoj skrbi dobili su vrijednu športsku opremu sponzoriranu od tvrtke Samsung, generalnog sponzora Europskih olimpijskih odbora i HOO-a u projektu Olimpijsko NE pretilosti, a koja se provodi od listopada 2007. godine. Donaciji se priključio i HŠŠS, partner HOO-u u provedbi projekta Olimpijsko Ne pretilosti u sedamdeset škola diljem Hrvatske, i to s posebnom opremom prikladnom za rad u dvorani. Među 90 djece, štićenika Centra, nekolicina je i vrlo aktivnih sportaša koji su nastupali na državnim i međunarodnim natjecanjima kao što su Specijalna olimpijada, a upravo im slijedi zimsko izdanje u SAD-u gdje će nastupiti mali sportaši u umjetničkom i brzom klizanju.