Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) utemeljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 27. lipnja 1996. godine sukladno pravilima Olimpijske povelje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odnosno zadaćama nacionalnih olimpijskih odbora u promicanju temeljnih načela olimpizma na nacionalnoj razini.

Na 2. sjednici tadašnje Opće skupštine HOO-a održane 15. listopada 2001., donesena je odluku o osnivanju HOA-e kao neprofitne javne ustanova a registracija je izvršena 2003. godine u skladu sa Zakonom o ustanovama. Djelatnost je zasnovana na smjernicama Međunarodne olimpijske akademije (MOA) i interesima HOO-a u promicanju kulturnih vrednota, izobrazbe stručnih kadrova u sportu, poštivanju fair playa, etičkih i moralnih načela te promicanje olimpijskih ideala.


Akademijom upravlja Upravno vijeće od pet članova pod vodstvom predsjednika. Dužnost predsjednika HOA-e jedno je vrijeme vršio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Od 3. prosinca 2008. do 22. siječnja 2015. predsjednik HOA-e bio je Franjo Prot, a od 22. siječnja dužnost obnaša Tonči Tadić, dosadašnji član Upravnog vijeća Akademije i ujedno predsjednik Hrvatskog aikido saveza.

 

Sjedište:10000 Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Tel:+385 1 3650599 ; +385 1 3650553
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Statut Hrvatske olimpijske akademije

Obrazac HOA-a

    Zagreb, 14. veljače 2017. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) izabrala je sudionike za odlazak na 57. Međunarodni simpozij za mlade koji organizira Međunarodna olimpijska akademija od 17. lipnja do 1. srpnja 2017. u grčkoj Olimpiji.

    Zagreb, 13. siječnja 2017. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA), temeljem dopisa Međunarodne olimpijske akademije (MOA), raspisuje natječaj za izbor sudionika za odlazak na 57. Međunarodni simpozij za mlade, s ciljem odabira što kvalitetnijih kandidata koji imaju interes za olimpizam.

    Zagreb, 23. lipnja 2016. - Nakon što su Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija u suradnji s partnerima, čitavim nizom događanja u mjesecu svibnju i lipnju obilježili Olimpijski dan, danas, 23. lipnja, u poslovnici Hrvatske pošte u Jurišićevoj u Zagrebu bit će u uporabi prigodni žig posvećen Olimpijskom danu kojeg slave nacionalni olimpijski odbori (NOO) diljem svijeta.