Časopis OLIMP

Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp jedinstveni je sociološko kulturološki časopis hrvatskog sporta pokrenut odlukom Vijeća HOO-a 1999. godine. Za časopis Olimp pisali su i pišu novinarski autoriteti i uglednici javne riječi kao i povijesti sporta govoreći o odnosu sporta i društva u područjima filozofije, umjetnosti, etike, medija, vrhunskog sportskog rezultata do glavnih događaja u hrvatskom i međunarodnom sportu i olimpizmu.
Za Olimp su govorili mnogi uglednici međunarodnoga i hrvatskog sporta; Antun Vrdoljak prvi predsjednik HOO-a i od 1995. do 2012. član Međunarodnog olimpijskog odbora, Juan Antonio Samaranch, istinski prijatelja hrvatskog olimpizma i počasni predsjednik MOO-a, Jacques Rogge, bivši predsjednik MOO-a, Matija Ljubek, jedan od najtrofejnijih hrvatskih olimpijaca, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a od 2002., Nada Senčar, prva dopredsjednica u povijesti HOO-a, Stojko Vranković, višestruki olimpijac košarkaš i sportski dužnosnik, Slavko Podgorelec, prvi glavni tajnik HOO-a, Morana Paliković Gruden, predsjednica Komisije za žene u sportu i članica Vijeća, te drugi brojni sportski dužnosnici i vrhunski sportaši.

ISSN (International Standard Serial Number - međunarodni standardni broj serijske publikacije) mrežnog izdanja Olimpa (online) - ISSN 1847-7976 

 

OLIMP 62 - ožujak 2016. -onlinepdf

 

Zagreb, 22. ožujka 2017. - Iz tiska je izašao novi (62.) broj časopisa Olimpa, prema preporuci Vijeća HOO-a, u cijelosti posvećen sportašicama, sportskim dužnosnicama, trenericama, djelatnicama, volonterkama, promicateljicama sportskih vrijednosti i kako je u uvodniku napisao glavni tajnik HOO-a Josip Čop  " ... ženama koje svakodnevno brižno rade na dobrobit hrvatskog športa", a po  njegovim riječima  malo se zemalja u svijetu danas može pohvaliti da ima ženu za predsjednicu države i da je žena izabrana na mjesto prve državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport RH.  

Zagreb, 26. prosinca 2016. - Iz tiska je izašao 61. - prosinački broj časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koji donosi proslavu Velikog dana hrvatskog sporta posvećenog priznanju MOO-a 1992. godine te svečanu dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijima u dosad najuspješnijoj sportskoj godini u kojoj su olimpijci osvojili rekordnih deset odličja na Igrama u Riju.

Zagreb, 23. rujna 2016. - Iz tiska je izašao 60. - rujanski broj časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Olimp koji je posvećen nastupu hrvatskih olimpijaca na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kao i proslavi 25. obljetnice osnutka HOO-a.