HR | EN

Olimpijske vijesti

Hrvatski olimpijski dan – 10. rujna!

objavljeno 10.09.2009

ZAGREB, 8. rujna 2009. - Prije 18 godina, u zagrebačkom hotelu Esplanade, 10. rujna 1991. godine, održana je osnivačka sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).
U nazočnosti mnogih sportaša, sportskih dužnosnika te visokih državnih dužnosnika i predstavnika medija, sjednicom je predsjedavao predsjednik Inicijativnog odbora Ivan Kern. Članovi osnivači bili su predstavnici 29 nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova te po jedan predstavnik Hrvatskog zbora sportskih novinara, Sekcije za sportsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora i Fakulteta za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu.
Privremeno priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) uslijedilo je 17. siječnja 1992., što nam je omogućilo sudjelovanje na XVI. Zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu i na Igrama XXV. olimpijade u Barceloni. Konačno priznanje uslijedilo je 24. rujna 1993. godine.
Povodom dana osnivanja HOO-a, krovna sportska organizacija treću godinu zaredom, u četvrtak 10. rujna 2009., organizira proslavu olimpizma i sporta uopće pod nazivom Hrvatski olimpijski dan - HOD. Nacionalna je to sportska manifestacija koja obuhvaća niz sportskih priredbi i edukativnih radionica o olimpizmu u kojima mogu sudjelovati svi građani, a manifestacija se provodi u suradnji sa svim sportskim udrugama i organizacijama, obrazovnim ustanovama i drugim institucijama.
Akciji su pozvani da se pridruže svi hrvatski dječji vrtići, osnovne i srednje škole, sveučilišta i veleučilišta te sportske zajednice, klubovi, a kroz organizaciju edukativnih igraonica o olimpizmu te održavanja sportskih aktivnosti. Zaposlenici HOO-a u četvrtak 10. rujna će se također priključiti ovoj manifestaciji. Noseći bijele majice, kao poveznica svih sudionika HOD-a, djelatnici HOO-a će se u 14:30 okupiti kod Šestinske crkve u Zagrebu, laganim hodom se uputiti do Šestinskog lagvića i tamo nastaviti sportsko druženje.
Svi građani Zagreba i Hrvatske također se pozivaju da se pridruže ovoj akciji te odvoje pola sata taj dan za bavljenje jednom od brojnih sportskih aktivnosti.

 

image title

Komisija HOO-a o Konvenciji o manipulac...

Olimpijske vijesti

ZAGREB, 21. listopada 2014. - Komisija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za međunarodne odnose...

objavljeno 21.10.2014

image title

Četvrta generacija voditelja sportsko-r...

Olimpijske vijesti

POREČ, 20. listopada 2014. - U sklopu Sportsko-rekreativnih...

objavljeno 21.10.2014

image title

Marijo Možnik stipendist Aspire i HOO-a

Olimpijske vijesti

ZAGREB, 20. listopada 2014. - Hrvatski olimpijski odbor...

objavljeno 20.10.2014

image title

Reakcija HOO-a na negativno mišljenje V...

Olimpijske vijesti

ZAGREB, 16. listopada 2014. - Hrvatski olimpijski ...

objavljeno 16.10.2014

image title

Soundset novi član hrvatske olimpijske ...

Olimpijske vijesti

ZAGREB, 15. listopada 2014. - Soundset nacionalna ...

objavljeno 15.10.2014

Olimpijska marketinška obitelj